Kategorijos
Receptai

Pats geriausias visų laikų naminių ledų receptas! Tikri ledai ir tik trys ingredientai

Bene skaniausias metų laikas – vasara! Juk šiuo metu yra tokia gausybė skanių uogų, vaisių ir daržovių. O ką jau kalbėti apie norą valgyti ledus!

Tačiau, dabar nusipirkus ledų iš parduotuvės, dažnai jaučiamas chemijos skonis ir nėra to ledų skonio, kuris buvo vaikystėje. Bet vis tiek yra vienas būdas, kuris padės sugrįžti į praeitį ir paragauti tokių ledų. Šis būdas vadinamas savarankišku gaminimu.

Naudodami šį receptą sugaišite mažai laiko ir gausite maksimalų malonumą.

Įdomiausia tai, kad maisto ruošimui mums reikia tik trijų ingredientų:

  • Grietinėlė 33% – 500 ml;
  • Kondensuotas pienas – 370 g (1 skardinė);
  • Pakelis kavos sausainių

Gaminimas:

Pirmiausia, likus 15 minučių iki proceso pradžios, dubenį, kuriame gaminsime, ir plaktuvą reikia įdėti į šaldytuvą. Būtent ši maža gudrybė mums padės išplakti grietinėlę į geras ir tirštas putas. Beje, ši gudrybė gali būti naudojama, jei plakate kiaušinių baltymus.

Atšaldytą grietinėlę supilkite į šaltą dubenį ir plakite penkias minutes, kol susidarys tirštos putos. Norėdami tai padaryti, galite naudoti ir maišytuvą, ir plaktuvą.

Be pertraukos lėtai supilkite kondensuotą pieną. Plakite apie septynias minutes, kol sutirštės. Tada masę dedame į šaldiklį 2 valandoms.

Praėjus nurodytam laikui, išimame ruošinį iš šaldiklio ir vėl plakame. Turėtumėte gauti tankios ir storos tekstūros masę.

Dabar reikia paimti bet kokią formą (turiu 23x25cm) ir ant dugno dėti sausainius. Išpilame ledus ir atsargiai išlyginame mentele, o ant viršaus uždengiame sausainiais. Tada palikite per naktį šaldytuve.

Kitą dieną mėgaujamės skaniais ir šaltais ledais. Jūsų šeima ir draugai tikrai nustebs, nes tokio skanaus deserto jie dar nėra ragavę! Beje, į šiuos ledus galima dėti ir uogų, jos suteiks malonaus rūgštumo skonį.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *