Kategorijos
Receptai

Šokoladinis obuolių pyragas: Turite jo paragauti!

Tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti virtuvėje, šokoladinis obuolių pyragas yra puikus pasirinkimas savaitgalio desertui! Šį pyragą ruoškite ne klasikiniu būdu, o pridedant kakavos miltelių. Sodraus šokolado skonio subtili pyrago tešla yra palaima, o ne desertas.

Ruošdami šį patiekalą galite naudoti ne tik obuolius. Vietoje jų pabandykite pridėti kriaušių. Paįvairinkite saldaus patiekalo skonį kitu gardžiu ingredientu. Čia puikiai tiks šokolado gabaliukai!

Subtilus šokoladinis obuolių pyragas: kaip jį iškepti

Kad pyragas būtų labai nuostabus, nereikėtų praleisti tokio žingsnio kaip sausų ingredientų (miltų, kepimo miltelių ir kakavos miltelių) persijojimas. Tai svarbus žingsnis. Jis reikalingas tam, kad kvietiniai miltai būtų prisotinti deguonimi. Tik tada gausite labai purius ir skanius kepinius, nuo kurių bus neįmanoma atsitraukti.Ingredientai

  • 600 g obuolių
  • 6 kiaušiniai
  • 160 g cukraus
  • 130 g kvietinių miltų
  • 30 g kakavos miltelių
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • sviestas – pagal skonį

Gaminimo eiga

1. Kvietinius miltus sumaišyti su kakavos milteliais ir kepimo milteliais. Gautą mišinį persijokite per sietelį.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi. Viską išplakite iki purios šviesios masės.

3. Į kiaušinių masę sudėkite persijotus sausus ingredientus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės šluotele.

4. Kepimo formą ištepkite sviestu. Į ją supilkite tešlą.

5. Obuolius nuskuskite ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite juos mažais gabalėliais. Supilkite į tešlą, tolygiai paskirstydami.

6. Dantų krapštuku lengvai įspauskite obuolių skilteles. Tada šaukštu išlyginkite. Įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros 1 valandai.

Ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu iešmeliu. Jį ištraukus jis turėtų būti sausas. Jei ant iešmelio pastebėjote tešlos likučius, pyragą grąžinkite į orkaitę dar kelioms minutėms. Pabarstykite gatavą šokoladinį skanėstą cukraus pudra ir supilkite arbatą į puodelius. Bus labai skanu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *