Vienas iš paprasčiausių ir lengviausių skanių bananų desertų receptų. Rekomenduoju išbandyti šį skanėstą ir esu tikras, kad tai darysite dažnai.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
- bananai, 2 vnt;
- kiaušinis, 1 gabalas;
- sviestas, 15 g;
- cukrus, 30 g;
- cukrus, 50 g;
- kiaušinis, 1 gabalas;
- augalinis aliejus, 50 ml;
- kepimo miltelių, 8 g.
- pienas, 100 ml;
- miltų, 180 g.
Virimo procesas
Svieste ištirpinkite cukrų keptuvėje, kol susidarys karamelės masė.
Į jį sudėkite puseles bananų ir porą minučių pakepinkite karamelėje, nukelkite nuo ugnies.
Cukrų (50 g) sumaišykite su kiaušiniu ir vanile, žiupsneliu druskos, plakite šluotele.
Supilkite augalinį aliejų ir pieną, sumaišykite.
Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, supilti į masę ir išminkyti tirštą, vienalytę tešlą.
Supilkite tešlą ant keptuvėje esančių bananų ir uždenkite.
Kepkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Naudodami indą, apverskite pyragą ir kepkite 5 minutes.
Pyragas pasirodo labai švelnus ir minkštas, ryškaus, bananų aromato. Tai puikus skanėstas pusryčiams ir arbatai.
Jei norite, pasigaminkite grietinės, išplaktos su cukraus pudra, ir užpilkite tirpintu šokoladu.