Kategorijos
naujienos

Švelnus grietinėlės tortas ,,Svajonė“: Jau nebegalvoju, ką gaminti šventei

Jei ieškote paprasto, bet labai kvepiančio šokoladinio pyrago su subtiliu sviesto kremu recepto, patariu išbandyti mano versiją. Šis delikatesas pasirodo esąs vidutiniškai saldus, minkštas, drėgnas, gražus.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

  • cukrus, 150 g;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • miltai, 140 g;
  • kakava, 50 g;
  • pienas ir verdantis vanduo, 110 ml;
  • augalinis aliejus, 55 ml;
  • soda, 1 šaukštelis;
  • actas gesinti;
  • žiupsnelis druskos.

Norėdami paruošti kremą, jums reikia:

  • riebi grietinėlė, 400 g;
  • sviestas arba varškės kremas, 400 g;
  • cukraus pudros, 120 g.

Norėdami paruošti braškių tyrę, jums reikia:

  • braškės, 600 g;
  • cukraus, 100 g.

Virimo procesas

Išsijokite miltus su kakava ir soda ir įpilkite druskos, cukraus, sumaišykite.

Įpilkite kiaušinių ir pieno, augalinio aliejaus ir plakite mikseriu iki vientisos masės.

Supilkite verdančiu vandeniu ir sumaišykite maišytuvu.

Supilkite actą ir sumaišykite.

Formą patepkite aliejumi ir išpilkite tešlą.

Mes kepame 30 minučių 180 laipsnių kampu, patikriname pasirengimą spintele.

Sausainį supjaustykite į 2 pyragus ir nupjaukite viršų.

Braškes sumaišykite su cukrumi ir pertraukite maišytuvu. Jei norite, galite sumalti per sietelį, kad pašalintumėte sėklas.

Užvirkite ir virkite keletą minučių, atvėsinkite.

Grietinėlę sumaišykite su milteliais ir plakite iki purumo.

Pristatome minkštą sūrį arba varškę ir minkome, užpilame didžiąją dalį braškių tyrės.

Pyragėlius patepkite braškių tyrėmis ir patepkite grietinėle, uždenkite antruoju pyragu ir kremu.

Viršų sutepkite kremu.

Galite formuoti pyragą tokia forma, kad jis būtų tikslesnis.

Tortą kelioms valandoms siunčiame į šaldytuvą.

Šonus aptepame grietinėle ar uogiene, apibarstome trupiniais iš sausainių likučių, užpilame šokoladu arba papuošiame pagal skonį.

Tortas išsiskiria tobulai subalansuotu skoniu, jis nėra saldžiai saldus, su lengvu ir maloniu braškių rūgštumu.

Uogos gali būti brolio šviežios arba šaldytos, bet kokios, pakeistos bet kokia uogiene.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *