Gaminimui Jums reikės:
1 kg kiaulienos faršo
1 kiaušinio
druskos, pipirų ir kitokių prieskonių pagal skonį
200 g varškės
Į faršą įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, sudedame varškę (varškė turi būti riebi, ne sausa, kad kotletai būtų sultingi ir minkšti.). Masę gerai išmaišome.
Galimi keli paruošimo būdai:
- Pasišlapindami delnus formuojame kotletus ir kepame įkaitintame aliejuje iki kol iš abiejų pusių įgaus auksinę spalvą.
- Jeigu mėgstate sultingesnius kotletus, galite juos sudėti į puodą ir pavirti ant silpnos ugnies.
- Taip pat galite ir dėti į kepimo indą, užpilti grietinės ar grietinėlės arba kokio mėgstamo padažo, galima pagardinti česnaku, smulkintomis žolelėmis ir patroškinti orkaitėje.
Skanaus!