Kategorijos
Receptai

Receptas: Minkštas mėsos pyragas visai šeimai

Receptas yra labai paprastas ir jums nereikia vargti su tešla, tiesiog nusipirkite aukštos kokybės pitos duonos ir gaminkite mėsos įdarą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • plona pitos duona, pakuotė;
  • maltos mėsos 300 g;
  • kiaušiniai, 2 – 3 vnt;
  • grietinė, kečupas, majonezas;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
  • sūris.

Gaminimo procesas

Maltą mėsą galima sumaišyti su tarkuotais svogūnais, česnakais, druska, pipirais, prieskoniais, smulkintomis žolelėmis. Mes minkome.

Ant pitos duonos plonu sluoksniu paskleiskite faršą ir palikite 15 minučių, kad faršo drėgmė pamirkytų pitos duonos lakštus ir ji taptų minkštesnė.

Lavašo lakštus susukame į ritinius.

Apvalią kepimo formą ištepkite sviesto gabalėliu ir išdėliokite suktinukus, kad gautumėte vieną apvalų pyragą.

Patarimas: užuot tepę pelėsį aliejumi, galite paprasčiausiai jį padengti pergamentu.

Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos, įpilkite grietinės arba majonezo, kečupo ar pomidorų padažo. Paimkite maistą tokiu kiekiu, kad įdaras visiškai užpildytų pyragą.

Supilkite pyragą ir pašaukite į orkaitę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, tada išimame, pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame dar 10 minučių.

Pyragas labai skanus ir karštas, ir šaltas, jį galite gaminti su grybais, kiaušiniais, žolelėmis ir kitais įdarais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *